Asiakaskokemuksia! 20.10.2015

”Olen Eija, toimistotyöntekijä ja koko ikäni ollut harrastajaliikkuja. Ryhmäliikuntatunnit ja kuntosalit ovat tulleet enemmän ja vähemmän tutuiksi vuosien aikana. Fibacossa olen ollut nyt Lindan ohjauksessa neljän kuukauden ajan.

IMG_2928
Toimistotyöntekijänä olen kärsinyt lähes aina hartiaseudun ja selän kireydestä sekä kivuista. Istuminen ja näyttöpäätetyöskentely ovat olleet suurin syy näihin ongelmiin. Ongelmakohdat kävimme yhdessä harjoitteissa lävitse ja sain oikeanlaisen ohjeistuksen omatoimiseen harjoitteluun ja venyttelyyn.Oikeanlaisen ryhdin hakeminen oli todella haastavaa. Vieläkin korvissani kuulen Lindan sanovan ”Vatsa sisään ja muista lapatuki”. Tätä ohjetta olen sitten pyrkinyt noudattamaan.

En ole koskaan aikaisemmin ollut tämän tyyppisessä valmennuksessa mukana, joten tämä oli aivan uusi tuttavuus.

Henkilökohtaisessa ohjauksessa treenaaminen oli motivoivaa. Alku tosin tuntui hiukan vaikealta ja kesti hetken ennen kuin usko omaan tekemiseen löytyi. Harjoittelu tuntui vain niin erilaiselta mihin olin tottunut. Lindan avulla jaksoin, koska häneltä sain kuitenkin tukea ja kannustusta päämäärääni kohden. Kun harjoittelu alkoi, täytyy myöntää että oli ajatuksia siitä, miten pitkä matka minulla on päämäärään. Tavoitteeksihan laitoimme 10 kg painonpudotuksen ja en tosissaankaan uskonut että pystyn siihen. Mutta alkukankeuden jälkeen, voin ihan rehellisesti sanoa että harjoitukset Lindan kansa olivat yksi päiväni kohokohdista ja kuinka hyvä olo tuli kehoni liikuttamisesta, hikoilusta, kehittymistä, uusien juttujen oppimista, vahvistumista ja sitä hyvää fiilistä joka minut valtasi! Tuntui niin mahtavalta se tunne kun alat nähdä tuloksia, vaatteet löystyvät sekä siitä, kuinka paljon liikunta tuottaa minulle mielihyvää.

Harjoittelun lisäksi olen saanut ohjeistusta ruokavalioon. Olen syönyt monipuolisesti ja pitänyt ateriarytmistä tarkasti kiinni. Ruokavalion muutoksen myötä makeanhimo on taaksejäänyttä elämää.

Aloitin harjoittelun kesällä juuri ennen juhannusta ja sovimme 15 tunnin harjoittelujaksosta. IMG_2930Harjoittelujakson aluksi tapasimme kaksi kertaa viikossa ja siitä pikkuhiljaa vähensimme tapaamiskertoja ja lisäsimme omatoimista harjoittelua. Yhdeksän viikkoa myöhemmin painoni oli pudonnut jo 8 kg. Se tunne oli aivan mahtava!

Iso plussa tällaisissa treeneissä on se, että jos annan tunnin aikana kaikkeni, niin näkyviä ja tuntuvia tuloksia tulee nopeasti; rasva palaa, olo kevenee, vireystila nousee ja elämä hymyilee. Henkilökohtainen valmentaja olisi ollut tervetullut jo aikaisemminkin, mutta hyvä tässäkin vaiheessa. Koskaan ei ole liian myöhäistä.

Voin suositella ehdottomasti kaikille iästä ja ulkonäöstä huolimatta. Kannattaa ehdottomasti ainakin kokeilla!”

– Eija Linnankoski, toimistotyöntekijä, Helsingin kaupunki

 

”Eijan kanssa harjoittelu alkoi perehtyen ensimmäiseksi miten hän käyttää kehoaan arjessa ja harjoittamissaan lajeissa kuten pyöräilyssä ja juoksussa. Harjoitusjakson alussa havaitsimme Eijan etupuolten lihasten kireyden, joka on tyypillistä tämän päivän istumatyöläisille. Istumisen myötä lannerangan asento tuli ensin saada korjattua kehoa tukevaksi ja kireyksiä vähentäväksi. Tästä muodostui harjoittelumme kivijalka, jotta juoksu ja pyöräily ei tuottaisi pidemmällä ajanjaksolla kipua ja rasitusvammoja.

Suunnittelimme Eijalle kotiharjoitusliikkeet ja viilasimme ruokavaliota painonpudotustavoitetta tukevaksi. Iso muutos tapahtui Eijan asenteessa ja uskossa itseään kohtaan: hän oppi kuuntelemaan kehoaan aivan eri tavoin niin harjoittelussa kuin syömisessäkin. Hän on tehnyt valtavan hienon ja pitkäjänteisen työn kotona tunnollisesti harjoitellen ja sen myötä tavoite toteutettiin. Nyt on aika jatkaa omatoimista harjoittelua ja valmentajana toivotan ison tsempin syksyn ja talven reeneihin!”

– Linda Laine, valmentaja