Asiakaskokemuksia! 8.3.2017

TULOKSET –sarjassamme asiakastarinan kertoo Anne Frey, joka on aktiivisempaa elämäntapaa tavoitellessaan käynyt läpi samoja henkisiä haasteita, joita useimmat meistä kohtaavat tavoitellessaan elämäntapamuutosta. Lukaise tämän tehopakkauksen ajatukset siitä, mitä hänen tuli muuttaa omassa ajattelussa ja toiminnassa, jotta tavoitteet täyttyivät.

” Oma projektini alkoi yli vuosi sitten golf-kentällä pelatessani tulevan valmentajani kanssa yhteisessä kisassa. Ehkä hyvä menestys kisassa varmisti, että yhteistyö toimisi valmennuksessakin.

Startti. Tämän jälkeen kului kyllä hetki aikaa, ennen kuin päästiin alkuun. Järjestin työtiimilleni työhyvinvointipäivän Fibacolla ja se antoi viimeisen sysäyksen pitää omasta kunnostanikin entistä parempaa huolta, nyt valmentajan avustuksella. Olen aina ollut aktiivinen, mutta kiireinen ja liikkuva työ sekä hektinen elämä vaativat rinnalle entistä enemmän omaa aikaa ja liikunnallista aktiivisuutta. Haluan voida paremmin ja se todella motivoi panostamaan itseeni, omaan aikaan ja hyvinvointiin. 

Tavoitteet. Halusin voida paremmin, liikkua enemmän ja samalla saada yleiskuntoa paremmaksi. Jätin valmentajan vastuulle tehdä hänen työnsä ja ohjata minua oikeaan suuntaan.

Oivallus. Heti yhteistyön alussa ymmärsin, että vastuu paremmasta voinnista on pelkästään minun omissa käsissäni ja vastuullani. Parhaiten muutos toteutuu tekemällä arjessa pieniä asioita, mutta joka päivä. Hyvä olo tekemisestä edesauttaa jatkamaan hyvinvoinnin kehittämistä, treenin jälkeen on niin hyvä fiilis! Kun arki on hektinen, pitää ymmärtää olla itselleen myös ”armollinen”, jos en tänään ehdi tehdä treeniä, teen sen huomenna. Mutta tekemistä ei siirretä kuin oikeista syistä, ei tekosyistä. 

Tuki. Käytännössä ajatus omasta hyvinvoinnista ja oma vaikutusmahdollisuus siihen, on suurin anti yhteisen vuoden matkan aikana. Ilman omaa valmentajaa tämä olisi ollut varmasti hankalampaa, on tosi tärkeätä että matkassa on joku, joka kannustaa. Arvostan reilua ja rehellistä palautetta, se auttaa ymmärtämään, että asioihin voi itsekin vaikuttaa ja asiat saavat oikeat mittasuhteet. Perustelut motivoivat aina paremmin muutoksen tekemiseen!

Asenne. Kannustus ja perustelut tekemiseen olivat syy oman asenteen muuttumiseen. Aina on aikaa pitää huolta omasta hyvinvoinnistaan, jos vaan  itse haluaa, vastuu on vain itsellä. Selityksiä on tietysti aina helppo keksiä, mutta se on vain omaksi tappioksi.


Tulokset. Harjoittelun myötä fyysinen kehonhallintani on parantunut, samoin lihaskunto. Golfissakin on tasoitus pudonnut – jee! Yleisesti kiinnitän enemmän huomiota oman ajan ottamiseen kiireisessä työrytmissä. Tavoitteeni on jatkaa samalla tiellä ja olla entistäkin aktiivisempi ja tyytyväisempi omaan elämään.

Kiitos valmentajalle reilusta palautteesta ja positiivisesta kannustamisesta, olet tsempannut hienosti muutoksessa! Jatkan varmasti samalla linjalla. ”

– Anne Frey, Maajohtaja, viinit

 

” Annen matkaa on ollut hienoa seurata vierestä. Heti alussa hänestä tunnisti sen, että häntä tarvitsee töniä vain kevyesti oikeaan suuntaan ja asiat lähtisivät itämään vahvemmiksi kuin itsestään. Riittävät perustelut, konkreettiset teot ja ajan antaminen asioille olivat Annelle, ja ovat varmasti monelle muullekin, tärkeitä varmuustekijöitä etenemisessä kohti tavoitteita. Tällöin sisäinen motivaatio saa tarvittavan määrän tukea ja energiaa kasvaakseen riittävän suureksi, jotta muutos toteutuu. Työssämme onkin tärkeää tunnistaa eri ihmisten persoonat, jotta heitä tulee ohjattua oikealla tavalla, vaatia juuri sopivasti stressaamatta. Siksi meillä Fibacollakin on erilaisia ohjaajia ja valmentajia, että jokaiselle asiakkaalle löytyy varmasti sopivanlainen tukihenkilö matkalle kohti tavotteiden saavuttamista. Ovat ne tavoitteet sitten fyysiseen suorituskykyyn, aktiivisempaan elämään, painonpudotukseen tai ihan vaan terveellisempään elämäntapaan liittyviä. ”

– Ansku Toivanen, Fibaco