Asiakaskokemuksia! 25.9.2015

”Olen Satu, 32-vuotias istumatyöntekijä ja entinen voimanostaja. Olin ehtinyt harrastamaan 2 vuotta tavoitteellisesti voimanostoa kun kuulin taas kerran lannistavan tuomion urheiluharrastukseni suhteen. Voimanoston parissa kehittyminen oli ollut vauhdikasta ja lihakseni vastasivat hyvin treeniin. Tavoitteet olivat korkealla ja tunsin löytäneeni oman lajini. Lääkärin tyly kommentointi voimanostoharrastuksen jatkamisesta oli kuitenkin murskaava. Olin kokenut vastaavia tilanteita aiemmin muiden lajien osalta. ”Miksi loukkaannun aina uudelleen ja uudelleen? ”

Olen aina nauttinut kovasta treenistä. Aiemmin lajeina ovat olleet rugby ja crossfit. Minulla on ollut kunnia treenata osaavien lajivalmentajien alaisuudessa. Kuitenkin taas kerran joku paikka kehossa ei toiminut parasta toimintakykyäni tukien. Tällä kertaa kyseessä oli polvi, joka kipuili ensin vain kyykkytreenin jälkeen. Pian kipu ja epävakaa tunne polvessa lisääntyivät ja vaikeuttivat jo arjen toimintaa. Toisessa polvessa todettiin 3-asteen nivelkuluma ja nivelpinnan liuskoittumista polven sisäsivulla. En pystynyt ohittamaan kipua, vaikka kuinka yritin ja vakavamman loukkaantumisen pelko ja epävarmuus vaivasivat mieltäni alati. Tavoitteellista voimanostoa ajatellen tilanne ei ollut ihanteellinen.

Hakeuduin fysioterapeutin vastaanotolle, jossa keskityimme polven ulkokierron aktivointiin ja samalla huomasimme jo luultavasti lapsuudesta asti olleen jalkaterän virheasennon. Tästä ilahtuneena palasin kyykkytreenin pariin, mutta oireet jatkuivat edelleen ja mieliala pysyi matalana. Päätin unohtaa voimanoston hetkeksi kokonaan ja etsiä uutta suuntaa treenaamiselle. Kuvioon astui mukaan Ansku ja Fibaco.

Uutena tavoitteenani oli kokonaisvaltaisesti toimiva ja voimakas keho. Tiesin, että treenitottumuksiini täytyisi tehdä muutoksia, mutta kun ensimmäiset harjoitteluviikot kuluivat mm. kävely- ja seisoma-asentojen muokkaamisesta, olo oli hyvin hämmentynyt. Vasta muutama kuukausi aiemmin olin nostellut isoja painoja ja kokenut olevani vahva. Nyt en saanut Anskun valvovan silmän alla nostettua edes käsiä pään päälle ilman, että kehonhallinta petti. Tuntui, että kaikki palikat kehossa olivat epäjärjestyksessä, eivätkä totelleet yksinkertaisiakaan käskyjäni.

Satu H. blogiinOlen nyt ollut Fibacon ohjauksessa 2,5 kuukautta ja muutos tuntuu kehossa ja näkyy peilissä! Lantion asennon oikaisu on vaikuttanut selvästi polvikipuja vähentävästi. Keskivartalon noste ja lapojen hallinnan paraneminen ovat tuoneet kehooni uudet ja uljaammat ääriviivat. Asennon korjaaminen ei enää aiheuta koko paketin hajoamista, hallitsen uudet liikkeet sekä niiden vaatimat liikemallit yhä nopeammin ja kovemmilla vastuksilla. Huolimatta monipuolisesta harjoittelutaustastani eri lajien parissa niin vasta nyt olen päässyt kosketuksiin kokonaisvaltaisen kehonhallinnan kanssa!

Treenin lisäksi olen saanut ohjausta ruokavalioon. Ruokavalioni on ollut terveellinen ja monipuolinen, jos valokeilaan otettiin yksittäinen ateria. Sain kuitenkin huomata, että jos samaa ateriaa syö 3 kertaa päivässä, monta vuotta peräjälkeen, ei se enää olekaan monipuolista. Koin aiemmin henkisesti raskaina makeanhimopuuskat, jotka toistuivat muutaman viikon välein. Ratkaisu löytyi hiilihydraatin ja rasvojen tasapainottamisesta, ruokavalion monipuolistamisesta ja ateriamäärien lisäämisestä. Yksinkertaista, mutta rutiineihin tottuneelle naiselle silmiä avaavaa.

Tämä vielä alussa oleva, mutta hyvin kokonaisvaltainen jakso Fibacolla on ollut juuri sitä mitä tarvitsin tässä elämäntilanteessa! Olen saanut huomata, että kovaa treenaaminen ei minun kohdallani enää lisännyt voimaa ja kehon toimivuutta. Piti palata perusasioihin joista voin sitten ponnistaa eteenpäin.

Uskon, että monet urheilijat ja kuntoilijat hyötyisivät vastaavanlaisesta kokemuksesta. Erityisesti vanhemmalla iällä aloitettu kovan intensiteetin harjoittelu ilman hyvää pohjatyötä voi johtaa vammakierteeseen, vaikka lajivalmennus olisikin huippuluokkaista. Nyt iloitsen siitä, että voin liikkua kivuitta ja rajoitteitta eikä estettä mahdolliselle paluulle voimannoston pariin tällä hetkellä ole! 😉 ”

-Satu, istumatyöntekijä, entinen voimanostaja

 

Satu kuuluu yhteen tyypillisimmistämme asiakasryhmistämme: taustalla on istumatyö ja halu liikkua jopa kovallakin intensiteetillä mutta jokin toistuva vaiva tai oire kuitenkin estää voimasta kokonaisvaltaisesti hyvin. Vaivoihin ei ole vielä löytynyt riittävän kokonaisvaltaista ratkaisumallia, joka kantaisi suoraan oman arjen hyvinvointiin.

Me Fibacolla pyrimme paikantamaan oireen/ongelman alkulähteen yleensä moninaisetkin tekijät. Lähdemme avaamaan vaikuttavia tekijöitä niin, että asiakas oppii kehonkäyttöön liittyviä asioita oivaltavalla tavalla sekä oppii hoitamaan itseään ennaltaehkäisevästi tai oireita poistavasti. Tällä luodaan pohjat kehonhallintaan mikä on välttämättömyys myös kovemman treenaamisen turvallisuudelle sekä jatkuvalle kehittymiselle.

Tavoitteen asettelun Satu oli rakentanut fiksusti niin, että ensisijaisesti laitetaan keho kuntoon hyvinvointi edellä ja toissijaisesti tavoite mahdollistaa kehittymisen jopa takaisin kilpaurheilun pariin. Satu on hienolla matkalla kohti tavoitteitaan, koska on uskaltanut hypätä omalle epämukavuusalueelle ja tehnyt kovasti töitä tavoitteidensa eteen jo nyt. Treenit ne tästä vaan etenevät haasteellisemmiksi ja kovemmiksi. Tsemppiä syksyyn!

– Ansku, Fibaco