Asiakaskokemuksia! 3.9.2015

Olen Pia Kauppinen, 32-vuotias istumatyöntekijä, entinen kilpaurheilija ja nykyinen kuntoilija. Tänä päivänä vietän suurimman osan treeniajasta Crossfit -salilla, mutta minulla on lähes 20 vuoden ura yleisurheilijana, tarkemmin sanottuna kolmiloikkaajana. Fibaco valmennuksesta minulle kertoi siskoni, joka on myös kokenut tämän ainutlaatuisen tehokkaan harjoittelutavan vaikutukset.

Minulla oireet kiteytyivät selkään, lonkankoukistajiin, akillesjänteisiin ja nilkkoihin. Apua vammoihin sain useilta eri fysioterapeuteilta, osteopaateilta ja hierojilta. Yksittäisiä oireita hoidetiin niiden akuuttivaiheessa ja minulla oli onni, että laajan verkoston avulla pystyin hakeutumaan hyvään hoitoon aina tarpeen vaatiessa. Lopulta ongelmaksi muodostui se, että kun yksi ongelma oli saatu hoidettua, niin seuraava alkoi vaivata. Oireita hoidettiin ikään kuin yksi kerrallaan ja kokonaisvaltainen kehonhuolto ja fysiikkavalmentaminen jäi kuormitustasoon nähden liian vähäiseksi.

FullSizeRender-2Harjoittelujaksoni Fibacossa on kestänyt nyt puolitoista kuukautta ja tänä aikana olen käynyt 1-2 kertaa viikossa valmennuksessa. Fibacossa on osattu uudella tavalla ottaa huomioon keho kokonaisuutena ja tätä kautta löydetty oleellisimmat kehitysalueet ja vieläpä lajikohtaiset tekijät huomioiden. Olen saanut paljon uusia oivalluksia ja syy-seuraus suhteet ovat auenneet minulle aikaisempaa paremmin. Konkreettisin esimerkein olen havainnut, kuinka keho pyrkii väkisinkin korjaamaan heikkoja lenkkejä väärällä tavalla, mikä taas johtaa epätaloudellisiin liikemalleihin.

Uskon, että olisin voinut kilpaurani aikana saada hyötyä, jos tämän tyyppinen tarkasti kehoa tasapainottava harjoittelu olisi ollut ohjattuna mukana treeniohjelmassa säännöllisesti. Keho olisi täten ollut valmiimpi tekniikkaa vaativiin lajiharjoituksiin ja varmasti myös palautuminen olisi ollut eri luokkaa. Ja ohjattu treeni siksi, että kehonhallintaa vaativissa harjoituksissa oikea suoritustekniikka on avainasemassa. Nyt kuntoilijana voin nauttia siitä, että saan pikku hiljaa tehtyä puhtaampia suorituksia ja keho toimii niin sanotusti paremmin balanssissa. Olen iloinen oivalluksesta, että voin treenata kovaa ilman, että kasvatan jumia jumin päälle. Ja kaiken lisäksi olen saanut apua niskahartiavaivoihini ja osaan hoitaa niitä nyt myös itsenäisesti.

Voin suositella Fibacon tarjoamaa harjoittelua kaikille, jotka haluavat varmistaa, että keho pysyy hyvinvoivana ja toimintakuntoisena. Etenkin suosittele kilpaurheilijoille, jotka ovat ehkä joutuneet vammakierteeseen tai muuten kovaa harjoitteleville, jotka haluavat varmistaa, että keho toimii optimaalisella tavalla ja on aina valmis uusiin haasteisiin.

FullSizeRender-1Treeni iloa syksyyn toivottaen!


– Pia Kauppinen, istumatyöntekijä, entinen kolmiloikkaaja