Fibaco koskettaa

Kiitos blogin aiheesta kuuluu pitkäaikaisella asiakkaallemme Jari Pitkälälle.

 

Ensiksi, mieti kuinka paljon sinun elämässäsi on fyysistä kosketusta? Minun arjessani fyysiset kosketukset muodostuvat pääsääntöisesti vaimoni, lapseni sekä liian harvoin hierojan kosketuksesta. Jokainen meistä kaipaa kosketusta, se minkä määrän kukakin kaipaa jääköön jokaisen lukijan omaksi päätökseksi.

 

Otsikon ”Fibaco koskettaa”, voit ymmärtää monin keinoin. Mikäli et ole vielä ollut meidän ohjauksessa, et ole päässyt kokemaan, miksi valmentajat/fysioterapeutit sinuun koskettavat. Valmentaja/fysioterapeutti opastaa sekä ohjaa kehosi toimintoja konkreettisesti koskettaen. Avustetut venytykset, vastuksen lisääminen sekä kehon aistimuksien parantaminen kosketuksen kautta ovat meidän ohjaajille joka tuntinen työväline. Koskettaminen kuuluu ammattitaitoon ja toki kosketuksen kautta tulevan avun määrä sovitaan asiakkaan kanssa.

 

Fyysinen kosketus on myös tutkitusti todettu vaikuttavan mm. seuraavasti:

  • Kosketuksen ansiosta elimistön hälytystilasta kertovat kortisolihormonin tasot madaltuvat ja verenpaine laskee.
  • Miellyttävä kosketus laukaisee muutoksen ihmisen aivojen endorfiinijärjestelmässä.
  • Lempeä kosketus lisää oksitosiini-hormonin eritystä, vaikuttaen mm. ihmisen luottamussuhteen syntymiseen.

 

Näitä fyysisen koskettamisen keinoja haluamme vaalia Fibacolla työssämme, mikäli asiakas on samaa mieltä.

 

”Fibaco koskettaa” otsikon voit ymmärtää myös isompana kuvana, vaikutetaanhan me ohjauksen keinoin asiakkaan terveyteen ja saavuttamaan omia henkilökohtaisia tavoitteita esimerkiksi urheilusuorituksissa, painonpudotuksessa ja kiputilojen hoidossa.

 

On ilo ollut seurata vuosien varrella, kuinka asiakas-valmentaja -suhteesta on muodostunut ystävyyssuhteita ja käymme asiakkaiden kanssa mm. pyörälenkeillä, golfaamassa ja pelaamassa tennistä. Tavoitteena on, että jokainen meistä löytäisi oman osansa ja tapansa elää liikunnallista ja tervettä arkea.

 

Mikko Karhu, Perfomance Coach