Fibacon & Finntriathlonin #tahkoryhmä2016

Fibacon ja Finntriathlonin yhteistyössä järjestetty pienryhmävalmennus Tahkoryhmä2016 huipentui viime viikonloppuna Tahkolla järjestettyyn triathlonin kauden päätöskisaan. Ryhmä suoriutui kisasta erittäin hienosti, siitä iso kumarrus kaikille. Tahkoryhmän yhteishenki muodostui erittäin tiiviiksi, vaikkei kaikki aina päässeet kerta viikkoon järjestettyihin yhteistreeneihin. Saavuttiin kohteeseen jo edellisenä iltana ja pienen harkinnan ja ei niin pienen ryhmäpainostuksen sekä Antti Haqgvistin livelähetyksen jälkeen Johanna Lahikainen vaihtoi puolimatkan täysmatkaan. Maaliintulon jälkeen ilmeestä päätellen ei kaduttanut vaihto. Teki nimittäin sen verran kovan ajan 11:31:30.

Näyttökuva 2016-08-12 kello 14.49.51

Ryhmäläiset + Coach Juha Valmiina lähtöön. Johanna ollut jo hyvän aikaa matkalla

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seuraavaksi ryhmäläisten mietteitä valmistautumisista ja tunnelmista.

Johanna Lahikainen: (11:31:30)

” – Saatoin hieman vitsailla ryhmälle, että eiköhän vaihdettaisi täyden matkan kilpailuun ja totesin samalla olevani yllytyshullu.”

”- Ajatukset ja tunteet selkeytyivät illan aikana; fiilis oli upea ja kaikki tunteet olivat läsnä. Oli mahtava kisa ja se sujui ilman ongelmia.
Ihan vahingossa minusta tuli tänä kesänä TERÄSNAINEN!!”
” Kokonaisuudessaan Tahkoryhmä oli itselle upea kokemus; ympärillä oli taitavat valmentajat ja ryhmä, jossa yhteishenki tsemppasi painamaan eteenpäin. Ryhmätreeneissä sai hyvin lajikohtaisia vinkkejä sekä myös omaa tekniikkaa viilattiin. Sebastianin uintitreenissä tuli hyviä oivalluksia, joilla uinnin tekniikka saatiin paremmaksi.”

Näyttökuva 2016-08-12 kello 15.01.40

Johanna Lahikainen #teräsnainen ja todistuskappale. Onnea Johanna hienosta suorituksesta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bilgin Ismail: (6:07:39)

”- Ensimmäinen puolimatka takana ja olen tosi tyytyväinen kilpailuun!”
”- Koko kisan ajan oli hyvä fiilis ja sekä yleisö, järjestäjät että muut kilpailijat tsemppasivat toisiaan kovasti! Tykkäsin myös Tahkon vaihtelevasta maastosta ja kelistä.”
”- Iso kiitos muulle Tahkoryhmälle hyvästä hengestä ja treeniseurasta sekä Antille ja Tiinalle treeneistä ja mahtavista vinkeistä! Erityiskiitos Fibacolle ja erityisesti Juhalle muun oheistreenin huomioimisesta ja avusta niin juoksutekniikan kuin iskiashermojuminkin kanssa. Ilman Juhan neuvoja ei juoksu varmasti olisi tuntunut noin helpolta näillä nykyisillä jalkaongelmilla! Kiitos myös Sebastianille uintivalmennuksesta, käsivedon sweet spot oli kisankin aikana mielessä.

Päivi Ruotsalainen (6:13:07)
(Lue koko juttu: http://paivinpaivittely.blogspot.fi/2016/08/tahkon-tunnelmia.html )
”- Mahdollisuus, sitä Tahkoryhmään kuuluminen minulle oli, sillä ryhmän kanssa pääsin kokemaan triathlon tapahtuman huuman ja onnistumisen tunteen. Triathlonin puolimatka on ollut minulla haaveissa, mutta aiemmin minulla ei ole ollut rohkeutta osallistua kyseiselle matkalle.”
” – Olin onnellinen kokemuksesta ja olin onnellinen suorituksesta! Ryhmästämme kaikki pääsivät maaliin ja mursivat omia rajojaan ja ennakkoluulojaan.”
” – Aika Lopuksi haluan vielä kiittää Finntriathlonin Iron-Tiinaa ja Ironcoach-Anttia ryhmään valitsemisesta ja valmennusohjeista. Sebastiania uinnin opetuksesta. ”Mie oon oivaltanut tänäkesänä jotain!!” Fibacoa ja Juhaa valmentamisesta ja loistavista fysiikka ja liikkuvuusohjeista. (Niitä tehdään meillä koko perheen voimin).”

Mika Savolainen (5:43:04)
” – Heti kärkeen ISO kiitos ja kumarrus koko Tahkoryhmälle, Juhalle, Sebastianille, Tiinalle ja Antille. Tää oli huippujuttu, oli mahtavaa olla mukana. Tri-kokemusta voin suositella lämpimästi kaikille, vaikka Compeed laastarit onkin jaloissa eikä pää käänny vielä kunnolla toiseen suuntaan.”
” – Omalta kohdalta tarina sai alkunsa muutama vuosi sitten pokeripöydän äärellä tai saunan lauteilla(?). Puheet lunastettiin poikain kanssa Tahkolla 2015, tuolloin kyseessä oli ¼ matka. Huippukokemus jätti positiivisen muistijäljen, päähän jäi haave tehdä puolikas matka seuraavana kesänä. Olin siis iloinen että valinta Tahkoryhmään sattui kohdalleni. Tämän proggiksen myötä en enää pystynyt mieltäni peruuttelemaan.”
” – Uinti – painin jostakin syystä muiden osallistujien kanssa emmekä osaa valita suuntaamme. Ekat sadat metrit yllättävän raskaita, sitten alkaa ”sujumaan”. Rantaan selvittiin.
Pyöily – kivaa, välillä tulee muutama sadepisara. Saan pidettyä maltin etten riuhdo jalkoja niittiin.
Juoksu – eka kierros, jalat jees. Tokan kierroksen alku, panokset käytetty…kärsimyksen maksimoimiseksi kaadan jostakin syystä vettä kenkiini, haluan kai maksimoida tunnetilan
Maali – mie (=amatööri) tein sen puolitriathlonin! Tavoitteen mukaisesti alle neljäkymppisenä”

Tommi Keronen (5:24:53)
(Lue koko juttu: http://harpattri.blogspot.fi/2016/08/finntriathlon-tahko-puolimatka.html )
” – Triathlon on kiinnostanut jo useamman vuoden, mutta ilman tätä Tahkoryhmä juttua en olisi luultavasti saanut aikaiseksi kokeilla hommaa tänäkään vuonna.”
” – Lyhyesti: uinti loistava, pyöräily hyvä, juoksu kamala.”
” – Kiitos tahkoryhmän vetäjille, isoin onnistuminen teiltä oli kun osasitte valita ryhmään juuri meidät. Jotenkin homma meni niin sujuvasti, että ei tarvinnut kuin olla kyydissä.
” – Ja isoin kiitos tietty ryhmän porukalle. Hyvä yhteishenki tulee näköjään muutamalla tapaamisella ja virtuaalisella yhteydenpidolla.”

13977965_1768258746775901_521170378_o-2

Maalissa ja fiilikset katossa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Siinäpä aika kiteytetysti ryhmäläisten ajatuksia. Käykää lukemassa tarinat kokonaisuudessaan

http://www.yhteisounelmille.fi/blog/tahkoryhma2016

Mikan tarina siellä näkyykin jo olevan. Muutamalta löytyykin oma blogi.

Tapahtuman järjestelyt oli parasta mitä itse tapahtumissa kokenut. Tunnelma Tahkolla oli uskomattoman hienoa ja lämminhenkistä. Kaikki kannusti toisia ja yhteisöllisyys on triathlonissa jotain mitä en muissa lajeissa ole kohdannut. Rakkaudesta lajiin näkyy niin kisaan osallistujissa kuin kannustusjoukoissa!
Jos joku miettii tai on haikaillut osallistumisesta, mutta ei ole löytänyt sitä viimeistä tönäisyä, niin toivottavasti tämä blogi ja ryhmäläisten tarinat saavat aikaan kaip
aamasi rohkaisun. Osallistumiskynnys on tämänkaltaisella yhteisöllisyydellä onnistuttu saamaan erittäin matalaksi. Kaikki statuksesta tai kunnosta riippumatta on samalla viivalla kun lähtöpäivä koittaa.

Koitokseen starttaamisen voi aloittaa vaikkapa tulemalla käymään Fibacolla kartoituksessa, jonka jälkeen on mahdollista aloittaa turvallinen ja juuri sinulle sopiva tapa treenata. Kauden alkuunhan ei ole enää kuin vajaa 10kk!

-Juha Heikkinen

Varaa tästä linkistä triathlonistin toiminnallinen kehonkartoitus niin kerromme miten sinun kannattaa edetä hienon haasteesi kanssa.

Kuvasimme myös videot avataksemme ja aktivoidaksemme kehoa

linkki 1  Kehon avaaminen

linkki 2  Kehon aktivointi

 

Lisää Fibacon palveluista triathlonisteille tästä