Golf ja talviharjoittelu

Näin se vaan menee, kesä ja ulkogolfkausi tältä vuodelta kääntyvät kohti viimeisiä kierroksia. Toki, on niitä kierroksia Etelä-Suomessa taidettu tammikuussakin menneinä vuosina pelata, mutta voidaanko sitä nyt oikeaksi golfiksi kutsua.

 

Mitä meidän kannattaisi sitten harkita talvella tehtävän, jotta kesä 2023 olisi lajille suotuisampi ja niitä hyviä, terveitä kierroksia olisi vuoden päästä tähän aikaan enemmän kuin kuluvana vuotena.

A)   Satsaa ainakin muutamaan golfproon tuntiin, niin tiedät mitä harjoitella halleissa/simulaattoreissa.

B)   Lyödä kannattaa ja paljon!

C)   Kuntosalilla käynti kahdesti viikossa ja ehkä sieltä lajiin perehtyneeltä fysiikkavalmentajalta ohjelmat, mitä noudattaa talvella.

 

 

Jos et tule meidän palveluita käyttämään, pari ilmaista vinkkiä tuleviin fysiikkatreeneihin.

  1. Kiinnitä huomiota lonkkien liikkuvuuksiin. Tämä edesauttaa sinua kiertymään paremmin ja voimantuotto jaloista paranee.
  2. Harjoita syviä vatsalihaksia. Kuten ammattilaiset näyttävät, on perus golfsvingi hyvin sulavan ja rennon näköistä, mutta kuitenkin lyönnissä on voimaa takana. Syyt löytyvät vahvoista syvistä lihasketjuista ja toki onhan siellä täydellisellä rytmillä svingissä osansa.
  3. Käytä aikaasi treenaten selkää. Tukilihakset rangan ympärillä, hyvä ryhti ja toimivat lavan lihakset auttavat sinua pääsemään oikeaoppiseen lyöntiasentoon.
  4. Huolla olkapäitäsi. Niin kutsuttu urheilullinen svingi kaipaa olkapäiltä normaalia toimistotyöläistä parempaa liikelaajuutta olkanivelen ulkokiertoon.

 

Uskoisin, että kyseisiä neuvoja noudattamalla tullaan pääsemään hyvään lopputulokseen ajatellen ensi vuoden kesää ja lämpimiä golfkierroksia!

 

Enemmän konkreettisia vinkkejä Golf-ryhmässä! Löydät lisätiedot ja ilmoittautumisen tästä!

 

Mikko Karhu
General manager ja Performance coach