Kevät on aika, jolloin valmistaudutaan kesään!

 

Kauan odotettu kesä siintää jo kaikkien silmissä. Ei sitten millään malttaisi odottaa lomaa, koska silloin on aikaa harrastaa omia kesälajeja pitkän talven jälkeen.

 

Meillä kevät alkaa virallisesti kaikkien pyörien huoltamisella. Juhlapäivä! Sen jälkeen voikin aloittaa työmatkapyöräilyn. Olen vihdoin ymmärtänyt, että työmatkapyöräily lisää onnellisuuttani arjessa. Hiljainen keskuspuisto aamulla on parasta mitä tiedän, ja mikä parasta, kestävyysharjoittelu tulee siinä samalla.

 

Kesällä tulee pelattua pallo- ja mailapelejä, koska ne onkin luotu pelattavaksi ulkona. Ei ole mitään sen parempaa kuin nurmikenttä ja pallo tai maila ja pallo. Valitse itse mikä niistä monista lajeista sopii. Meillä on lapsellakin oma maila, niin kentälle on kiva lähteä koko päiväksi. Kesäsuunnitelmatkin on siis jo valmiiksi tehty.

 

Erilaisten lajien urheilu on aivan mahtavaa, mutta jos et ole valmistautunut pitkän talven aikana mitenkään, niin voi olla, että se ei niin mahtavalta kehossa tunnukaan. Jos treenit ovat jääneet vähemmälle, niin lihakset, nivelet, jänteet ja hengityselimistö eivät ole valmiita koviin treenimääriin eikä rasitukseen. Tämän takia nyt on viimeinen hetki aloittaa lihaskuntoharjoittelu, niin että kesälajit sujuvat ja voit hakata palloa kuin palloa niin paljon kuin vain haluat. Mutta jos tavoitteena on voittaa monta turnausta, niin sitä suuremmalla syyllä kannattaa harjoittelulle tehdä kalenteriin tilaa.

 

Lisäksi jos pallo- ja mailapelit tai juoksu, pyöräily ja uinti ovat olleet tauolla koko mustan talven, niin voin taata että tekniikka lajiin kuin lajiin ei synny sekään itsestään. On syytä aloitella rauhallisesti! Fakta on se, että halusitpa kesällä harrastaa sitten mitä lajia vaan, niin hyvällä lihaskunnolla se on mahdollista. Jos on pitkä talvi vahvistettu lihaksia monipuolisesti ja progressiivisesti, pärjäät kyllä, kun muistat lämmitellä hyvin ennen ja huoltaa jälkeen.

 

Ja mitä siihen pyöräilyyn tulee, niin nyt kun kevään ensimmäiset 400km on vedetty ja vauhti kiihtyy, niin kesän baanat alkavat kutkutella mielessä, kun saa painaa aivan täysiä tyhjää baanaa, shortsit jalassa ja aurinko paistaa.

 

Ja ne baanat mielessä tekee mieli treenata lihaskuntoa vähän lisää!

 

Hanna-Leena Raunisto
Markkinointi & Viestintä, Performance Coach