Kuntoutusta ja lätkää!

Kirjoitin tuossa joku kuukausi sitten tarinaa Niklaksen kuntoutuksen aloituksesta. Tämän tekstin alla on kuulumiset niin Niklakselta kuin hänen valmentajaltaan Mikko Karhulta, mutta ennen niitä haluan lausua muutaman sanan heidän tekemisestään. Henkilökohtaisesti on mukavaa seurata millä asenteella herrat painavat viikosta toiseen tiloissamme ja etenkin se, että Nikke jaksaa tehdä kotiharjoitteet tunnollisesti viikosta toiseen. Alkuvaiheessa kuntoutusta kun pitää jaksaa toistaa samoja liikeratoja uudestaan ja uudestaan, toisto toistolta, eikä oikoteitä oikein ole.

Monen kuntoutettavan kanssa jutelleena tiedän, että sairaalaolosuhteet eivät ole se mukavin paikka pistää itseään kuntoon. Tykkään ajatuksesta missä kuntoutettava pääsee tekemään samoja juttuja kuin huippu-urheilijat ja vielä samoissa tiloissa. Tästä haluankin kiittää meidän jääkiekkoilevia urheilijoitamme, jotka olette esimerkkinä Niklakselle ja hänen tekemiselleen. Erityisesti iso hatunnosto Janne Pesoselle, jonka urheilijan elämästä voisi yllättävän moni ottaa mallia.

 

– Topi Lösönen, tj.

 

IMG_1833

Niklas Raho valmentajansa Mikko Karhun kanssa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Olen nyt harjoitellut kaksi kuukautta Fibacon ohjauksessa. Tuloksia on syntynyt sekä henkisellä, että fyysisellä puolella. Motivaationi treenaamiseen on syttynyt taas uudelleen. Liikkumiseni (kävely) ja kehonhallintani ovat parantuneet selvästi jo näinkin lyhyen jakson aikana.

Nämä huomiot eivät ole pelkästään omiani, vaan ystävätkin ovat ihmetelleet huimaa kehitystäni. Annankin jo tässä vaiheessa suuret kiitokset Fibacon asiantuntevalle ja motivoivalle henkilökunnalle, etenkin henkilökohtaiselle ”koutsille” Mikko Karhulle .

 

Tästä on hyvä jatkaa ja katsoa mihin vielä pääsemmekään……….

 

– Niklas Raho, kuntoutuja

 

IMG_1832

Kuntopyörästä siirrytty crossarille. Huikeaa edistystä!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Niklaksen kanssa treenit luistaa ja on mahtava huomata se innostus millä hän tulee kaksi kertaa viikossa Turusta Helsinkiin treenaamaan. Omatoiminen harjoittelu ohessa luo mahdollisuuden entistä helpompaan ja liikunnallisempaan arkeen. Nikken kanssa harjoittelu on sisältänyt tähän mennessä paljon liikkuvuus sekä kehonhallintaharjoitteita. Kehontoiminnan kehittyessä lähdemme toki haastamaan kroppaa kovemmalla kuormalla.

 

Niklaksen sanoja lainatakseni on hienoa huomata selvää kehonhallinnan sekä liikkuvuuden parantumista, suhteellisen lyhyessä ajassa. Treeni kertoja on takana vasta 15, mutta hyöty ja apu on varmasti ollut jo suuri.

 

Hienointa tässä on, että treenit ovat vasta alkutekijöissään, joten mielenkiinnolla syksyä odottaen!

 

– Mikko Karhu, Fibaco valmentaja