Maratoonarin blogi by Niklas Tallqvist

”Olen Niklas Tallqvist, 47 v. Liikunta on ollut aina jossain määrin osa elämääni, lapsena pelasin sulkapalloa, juoksin ja hiihdin. Aikuisena harrastaminen on välillä ollut aika vähäistä, mutta viimeiset 15 vuotta jokseenkin säännöllistä sisältäen lähinnä telemark-hiihtoa, juoksemista ja hieman pyöräilyä. Juoksusta tuli ykköslajini vajaa 10 vuotta sitten, kun maraton kärpänen puri kunnolla. Vuosien tekemättömyys teki juoksusta kutenkin melko haastavaa ja erilaisia kremppoja alkoi kertyä säännöllisestä, ohjatusta valmennuksestakin huolimatta. Kuulin Fibacon palvelusta niin ikään juoksua aktiivisesta harrastavan naapurini kautta. Hän oli saavuttanut hyviä tuloksia, joten päätin kokeilla. Hain apua etenkin juoksutekniikkaani, kramppaaviin takareisiin ja pohkeisiin sekä uusia keinoja keskivartalon vahvistumiseen.

Olen harjoitellut nyt Fibacossa 30 kertaa, 5 kuukauden ajan ja olen äärimmäisen tyytyväinen. On vaikea sanoa, kuinka paljon viime kevään ja kesän onnistuneesta treenamisesta on Fibacon ansiota, mutta minulla ei ole ollut ”juoksu-urallani” näin ehjää treenikautta. Koen, että juoksutekniikkani on  parantanut, jalkojen kramppaaminen on lähes poissa, samoin keskivartaloon on tullut hallinnan ohella rentoutta, jota ei aikaisemmin ole kyllä ollut 😉 Tästä paras näyttö lienee henkilökohtainen ennätykseni tämän vuoden lokakuulta Frankfurtin maratonilta, joka parani aikaisemmasta 6 minuuttia.

Suosittelen Fibacon valmennusta kaikille juoksijoille, jolla on lihasvammoja tai ongelmia tekniikan kanssa.”

IMG_3489

 

 

 

 

 

 

 

 

Niklas Tallqvist
Lehtivalokuvaaja
13 maratonia,
Paras aika 2015 Frankfurt 3:20.

 

Valmentajan kommentit

Niklaksen kanssa aloitimme treenaamisen toukokuussa. Tavoitteena oli juoksun parantaminen niin teknisesti kuin taloudellisesti. Alkuun lähdettiin hakemaan treenin kautta liikkuvuutta ja poistamaan juoksemisen aiheuttamia ongelmia kehossa.

Niklas kävi treenaamassa Fibacolla kaksi kertaa viikossa ja teki kotiharjoitteita ohessa. Harjoitteet sisälsivät avaavia ja aktivoivia liikkeitä, joiden avulla takareiden krampit alkoivat vähenemään. Juoksuasentoon ja sen taloudellisuuteen vaikuttavien syvien tukilihasten hallinnan ja niiden vahvistumisen kautta Niklaksen juoksu alkoi muuttumaan rennommaksi ja tasapainoisemmaksi, Tasapainoisempi lihaksisto on edesauttanut luomaan hänen mainitsemaansa ehjän treenikauden.

Täällä Fibacolla yksi meidän valmentajien tarkoitus on ennaltaehkäistä loukkaantumiset joita kehoon ilmestyy lihasepätasapainosta ja vääristä liikemalleista.

Treenit jatkuvat edelleen ja tavoitteena saada ensi vuonna maratonaika alle 3:15.

IMG_3488

 

 

 

 

 

 

 

 

                         -Juha Heikkinen 
                          Fibaco yksilövalmentaja