Tässä alla osa Niklaksen tarinaa kanssamme. Blogin aikasemmat osat myös luettavissa sivuillamme.

Blogin 1 osa: http://fibacogroup.com/kummikuntoutuksen-ensiaskeleet/

Blogin 2 osa: http://fibacogroup.com/kuntoutusta-ja-latkaa/

Niklas Raho 25.1.2016

Olen harjoitellut Fibacon ohjauksessa noin puolivuotta. Treenaaminen ei aina ole välttämättä ollut kevyttä, mutta kehittymiseni on kuitenkin motivoinut minua jatkamaan. Harjoituksia on ollut 1-2 viikossa ja lisäksi olen käynyt omatoimisesti Turussa kuntosalilla. Motivoivan treeniohjelman minulle on tehnyt Mikko Karhu eli ohjaajani Fibacossa. Kävelyni ja kropan hallintani on koko ajan mennyt parempaan suuntaan. Kehitys on ollut kuitenkin vaiheittaista. Välillä joudun todella puristamaan, jotta jaksan eteenpäin.

Syksystä lähtien on ohjelmaani tullut myös fysioterapiaa.  Fysioterapiassa on tehty harjoitteita, joissa olen myös hyödyntänyt Mikon opettamia oppeja. Fysioterapia tulee jatkumaan myös tulevaisuudessa. Turussa fysioterapeuttinani toimii Anne-Mari Pättiniemi.

Nyt on kuitenkin Fibaco-jakso loppumassa, mutta treenaamiseni on oikeastaan vasta alkamassa. Olen hankkinut salikortin Turussa, jossa jatkan harjoittelua ohjelmieni mukaan.

Kiitän koko Fibacon henkilökuntaa ja erityisesti Karhun Mikkoa. He ovat mahdollistaneet treenaamiseni huippuosaajien seurassa. Tällaisen mahdollisuuden toivoisin kaikille, jotka ovat saaneet saman tyyppisen vamman kuin minä aikoinaan sain. Yhteistyömme tulee varmasti jatkumaan tulevaisuudessa. Fibaco on antanut minulle uskoa tulevaisuuteen.

Terveisin Nikke

Niklaksen valmentajan Mikko Karhun kommentit

Kiitos hienoista sanoista Niklas. Tosiaan jo puoli vuotta ollaan treenailtu ja Niklaksen kehittymistä on ollut hieno seurata. Huomioita on muitakin, mutta varsinkin kehon elastisuuden kehittyminen on auttanut hyvinkin arkisissa asioissa kuten tasapainon kehittymisessä ja kyykyssä toimiessa. Näiden elementtien kautta vaikutus siirtyy koko kehon hyvinvointiin. Haluan kiittää myös muita Niklaksen kuntoutuksessa mukana olevia tahoja.

Tässä muutama matkan varrella otettu video, joissa kehittyminen on havaittavissa. Videoiden välillä on noin pari kuukautta. Ensimmäisessä videossa selän kireys varsinkin alaselästä vaikeutti kyykkyyn menemistä ja sieltä ylös tulemista. Toisessa videossa näkyy jo muutos myös selän kaaressa.  Niklas kuvaili tunnetta rentoutena. Samantyyppisen elastisuuden kehityksen, toki eri mittakaavassa, kokevat kanssamme treenaavat huippu-urheilijat, kun jäykkyys vähenee kehosta aktiivisen tekemisen myötä.

– Mikko Karhu, Fibaco valmentaja

Fibaco

Niklas on poikkeuksellinen yksilö, josta me jokainen voimme ottaa esimerkkiä enemmän kuin hieman. Mies saapuu tunnollisesti pari kertaa viikossa Turusta Helsinkiin ja kertaakaan en ole kuullut aiheesta mitään poikkisanaa. Itse asiassa mies hymyilee joka kerta, muistaen vielä mainita henkilökohtaisen suosikkijoukkueeni konttaamisesta.

Kaikessa tekemisessä Niklas edustaa sitä periksiantamattomuutta, joka meiltä muilta monesti unohtuu tai omien ongelmiemme kautta häviää. Hänen harjoittelunsa tulokset ehdottomasti todistavat, että kun yksilö löytää oman motivaationsa ja ympärilleen oikeat tekijät, voidaan saavuttaa äärimmäisen hyviä tuloksia lähtötilanteesta huolimatta.

Joka kerta kun katson Niklaksen ja Mikon yhteistyötä en sille päivää keksi enää yhtään tekosyytä miksen itsekin tekisi jotain omalle hyvinvoinnilleni. Tälläisiä motivaation lähteitä ei voi tässä yhteiskunnassa olla ikinä liikaa!

Meidän yrityksemme tehtävä on ollut mahdollistaa Niklakselle harjoittelua, joka tukee hänen tavoitteitaan. Nyt haluaisinkin haastaa suomalaiset yritykset tekemään samaa muillekin, jotka sitä apua tarvitsevat. Fibaco tarjoaa tämän mahdollisuuden, jossa yritys voi valita omasta tai meidän yhteisöstä kummikuntoutettavan, jolle mahdollistaa vastaavan tarinan kirjoittamisen. Kummikuntoutus on voittoa tavoittelematonta toimintaa. Päätarkoitus on kuntouttaa ja antaa urheilussa tai muualla elämässä liikuntakykynsä menettäneille uusi mahdollisuus ja samalla inspiroida meitä sohvaperunoita.

– Topi Lösönen, tj. Fibaco