Projekti: Tuntematon sotilas 2017

Puhelimeni soi joskus keväällä ja luurin päässä oli tuttu ääni eli Makke Martikainen. Lyhyen suomalaisen small talkin jälkeen (moi + moi) Makke kertoi, että minun on syytä istua alas erään henkilön kanssa, jolla olisi mielenkiintoinen projekti tarjolla.

En ole vielä kertaakaan sanonut ei Maken ideoille, joten tämä puhelu vei minut kahville yhteyspäällikön kanssa ja firmamme elokuvaprojektiin nimeltä Tuntematon Sotilas.

Olemme vastanneet elokuvan päänäyttelijöiden sekä avainhenkilöiden fysiikkavalmennuksesta, joka valmistaa heitä meidän sukupolvemme tärkeimpiin rooleihin.

Kävin henkilökohtaisesti läpi ohjaaja Aku Louhimiehen kanssa kaikki roolit ja näyttelijät, jotta valmentajamme tietäisivät mitä ohjaaja heistä haluaa sekä miltä heidän tulisi habitukseltaan näyttää.

Tämän kartoituksen perusteella jaoin näyttelijät sopiville valmentajille ja homma lähti käyntiin. Jokaisella näyttelijällä oli toki hieman erilaiset tavoitteet ja olikin hauska seurata heidän tekemistään, sillä se ei hirveänä poikkea meidän huippu-urheilijoiden touhusta. Uskomattoman määrätietoista porukkaa sekä valtava halu oppia uutta. Ei tarvitse olla raketti-insinööri, että tuolla yhdistelmällä tulee ihan hyvää jälkeä pitkällä juoksulla.

Vastasin itse Louhimiehen, Hirviniemen ja yhteyspäällikkö Sutisen treenaamisesta, joten pääsin eturivistä seuraamaan miten valtava härdelli tuollainen suurelokuva on. Tulemme julkaisemaan ensi vuonna tarkemmin noita treenipäiväkirjoja, joissa jokainen näyttelijä kertoo omasta valmistautumisestaan rooliin fyysisesti ja henkisesti. Siihen asti tuota megaelokuvaa kuvataan ympäri valtakuntaa ja meidän työtehtävä on käydä paikan päällä katsomassa, että homma toimii.

Kerron myös myöhemmin miten pojilla meni valmistava ”tetsaus-harjoitus” Kytäjän metsissä ja soilla. Järjestimme Baronan kanssa herroille metsäpäivän missä pääsivät kokeilemaan miltä suo maistuu ja onko kivikossa pehmeä ryömiä.

– Topi

 

 

IMG_9271-Tommi_Hynynen

Jussi Vatanen aukomassa rintakehäänsä Vekaranjärvellä. Tässä vaiheessa vielä naurattaa. Kuva: Tommi Hynynen

 

IMG_9299-Tommi_Hynynen

Eero Aho toteuttaa ja Vatanen vielä hahmottelee ohjeita. Ei naurata enää. Kuva: Tommi Hynynen