Urheilu uutisia rapakon takaa!

Jatkoa osiosta ”seuraamme kauden aikana miten Fibacon urheilijoilla menee”. Kuulumisia siis Atlantin toiselta puolelta ja Kanadasta, maailman jääkiekkopyhätöstä. Tällä kertaa vielä kirkkaimmat valot jäävät uutisoimatta, joten menemme kehitysportaan puolelle junioriliigaan ja Quebecin provinssiin, Saint Johniin. Urheilijamme Oliver Felixson aloitti toisen kautensa Kanadan junioriliigassa, QMJHL:ssä Saint John Sea Dogsin riveissä. Oliver päästettiin matkaan elokuun puolessa välissä ja ennen kauden alkua vielä oli parin viikon visiitti USA:n puolella Arizonassa, NHL seura Coyotesin rookie campin muodossa. Leiri meni hyvin mutta poika päästettiin vielä dominoimaan Saint Johnin väreihin.

Kesä 2016 oli Oliverin uran kannalta tärkeä, koska poika on U20 maajoukkueikäinen ja tämän takia tietenkin tavoite on raivata tie vuodenvaihteen junioreiden maailmanmestaruuskisa-joukkueeseen.

Oliverin kesätreeneistä vastasin itse valmentajana ja treenitkin sujui hienosti, voimatasot saatiin aisottua oikeisiin suuntiin. Treenirytmi jakautui muutamaan jaksoon, jossa aluksi järkäle-kokoinen puolustaja (mitat 195cm ja n. 95kg) piti saada ymmärtämään oman kehon hallinta ja tätä kautta raivaamaan tasaisen voimantuoton peruspilarit kuntoon kohti nopeatempoista jääkiekkoa. Paperilla tulokset olivat älyttömän hyvät, paino pysyi niinkuin pitikin samoissa luvuissa, mutta rasva saatiin transformoitua lihakseksi. Laji itsessään on jo vaikea mutta hankalammaksi sen tekee fyysisten ominaisuuksien laadukkuus todella laajalla alueella, eli iso ja vahva ei riitä, pitää olla myös nopea, ketterä sekä kestävä. Henkilökohtaisesti voin sanoa, että Oliver kehittyi valtavasti monella eri osa-alueella, joka taas helpottaa ensi kesän off-season harjoittelua ja kehittymistä kiven kovaksi ammattilaiseksi.

Omien sanojen mukaan poika lähti ”fyvillä fiiliksillä takaisin toiseen kauteen Saint Johniin”. Ota näistä atleeteista sitten selvää… 😉

Saint John on alottanut kautensa väkevästi voittaen kymmenestä alkukauden otteluistaan seitsemän. Oliver on haravoinut näissä peleissä puolustajan pelipaikalta kolme syöttöpistettä.

-Roope Matilainen

img_0012

Oliver treenissä Fibacolla

img_0014

twist@fibaco