Tahkoryhmä2016 valmentajan silmin

Fibacon ja Finntriathlonin yhteistyössä järjestetty Tahkoryhmä2016 lähti käyntiin Kickoffilla vappuaattona Fibacon toimipisteellä Eteläespalla. Paikalle pääsi 4/5 hakukilpailun voittajasta Bilgin Ismail, Johanna Lahikainen, Mika Savolainen ja Tommi Keronen. Viides ryhmäläinen Päivi Ruotsalainen oli paikalla Skypen välityksellä. Haku tapahtui instagrammissa olleen kisan kautta. Instaan piti laittaa video miksi juuri hänet pitäisi valita tahkoryhmään. Ensivaikutelma ryhmästä ja sen dynamiikaasta oli hyvä. Erilaisia persoonia ja eritasoisia, mikä on vaan hieno asia.

IMG_2701

#tahkoryhmä Vierumäellä hakemassa vauhtia Tahkolle (ryhmästä puuttuu Tommi Keronen)

 

 

 

 

 

 

 

Ryhmän jäsenet oli eri puolilta Suomea (Joensuu, Espoo, Jyväskylä ja Tampere), mikä loi hiukan haasteita yhteistreenien järjestämiseen ja olihan se selvää, ettei kaikki pääse osallistumaan jokaiseen treeniin. Yhteisiä tapaamisia suunniteltiin kerta viikkoon. Treeneihin pyrittin yhdistää mahdollisimman moni laji sekä oheisharjoittelu mikä oli enemmän minun vastuualuetta. Ryhmätreenejä pidettiin mm. Kuusijärvellä ja Oittaalla, molemmissa puitteet yhdistelmätreenille on aivan loistavat. Olipa treenit kerran jopa Tahkolla pääkallopaikalla superviikonlopun aikaan jolloin pääsi hiukan fiilistelemään tulevaa.

IMG_2596

Oheisharjoittelua Fibaco Esplanadille Helsingissä.

IMG_2604

Pakarahaaaste # tahkoryhmä

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oheisharjoitteluna oli toiminnallinen treeni jossa tavoitteena saada kroppa toimivaksi kokonaisuudeksi. Eli jumit auki ja lihakset aktiiviseksi oikeista kohdista. Kick offissa tehtiin ryhmälle treeni jossa käytiin läpi avaavia liikkeitä, josta sulavasti siirryttiin aktivoivin liikkeisiin. Sulavuus oli suhteellinen käsite. Jokaiselta löytyi jos jonkinlaista kireyttä joka aiheuttaa lihasepätasapainoa, joka taas rajoittaa voimantuottoa. Treenin opeilla pääsee kuitenkin jo alkuun kohti parempaa suoritusta.

Harmi ettei kaikki aina päässeet tulemaan treeneihin, mutta uskon että mukana hengessä oltiin vaikka työkiireet estää harrastamisen.
Sitähän se aikamonella on, löytää oikea balanssi työn, perheen ja treenaamisen välillä. Kokonaisuuden hallitseminen on taitolaji, johon tulisi kiinnittää huomiota ettei kuormitus pääse kasvamaan kohtuuttomaksi. Tämä on iso osa kehonhuoltoa, johon moni ei huomaa kiinnittää huomiota. Mietitään vain treenaamisen aikataulutusta ja siitä palautumista, mutta unohdetaan että työkin kuormittaa kehoa ja mieltä.

IMG_2412

Oheisharjoite ennen Sebastian Dannbergin uintivalmennusta.

IMG_2437

Sebastian elementissään.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Olen ollut melkein jokaisessa treenissä mukana ja täytyy sanoa, että tällaista ryhmää joka on erittäin motivoitunut ja innostunut treenaamaan on hienoa valmentaa ja seurata kehitystä. Ja kehitystä on kyllä tullut. Sebastian Dannbergin uintivalmennukset, Antti Haqgvistin ja Tiina Bomanin yhdistelmätreenit sekä allekirjoittaneen valmistavat harjoitteet ovat tuottaneet tulosta ryhmään. Voin sanoa, että jos kaikilla olisi mahdollista päästä kokemaan olemaan tuollaisen kokoonpanon valmennuksessa, niin taivas vain rajana. Alkuun pääsee jo, että varaa lajinomaisen kehonkartoituksen altaolevasta linkistä tai kyselee lisätietoja suoraan minulta osoitteesta juha.heikkinen@fibacogroup.com

Linkki kartoitukseen : www.fibacogroup.com/yhteystiedot

Täytä yhteystietosi, lajisi yms. ja laita lisätietoihin teksti ”yhteisö unelmille” niin saat kartoituksen 20 € (norm. 40€).

 

13514373_10154295189614252_748485929_n

 

 

 

 

 

 

Tahkolle on enää vajaa kuukausi ja luottavaisin mielin mennään kohti puolimatkaa. Osallistun myös itse kyseiseen kisaan. Kaikki kynnelle kykenevät Tahkolle osallistumaan tapahtumaan tai vaikka kannustamaan ja tuntemaan suuren urheilujuhlan tuntua.

– Juha Heikkinen

P.s. Instagrammissa voi seurata ryhmää #tahkoryhmä2016

Rakensimme myös mukavan videosarjan triathlonistin kehon optimoimiseen. Tsekkaa liikevideo allaolevasta linkistä! Ensimmäisen videon teimme ajatellen triathlonistin kehon avaamista. Videon liikkeillä pääset hyvin alkuun ennen lajiharjoitteita. Treeni-iloa!

Linkki videoon sivuillemme