Lähtölaukaus Fibacon käyttämiselle tuli fysiatrin kautta kun kävin valittamassa niska-/hartiasärkyä. Oireet eivät olleet vielä kovin pahoja, mutta vaihtelevasti päällä silloin tällöin. Tämän seurauksena lähdin hakemaan apua ja homma lähti Fibacolla liikkeelle kehonkartoituksella, joka toteutettiin fysiikkavalmentaja Reetan johdolla.

Ekat treenit olivat tammikuussa 2017. En edes silloin ajatellut, että treenaamisesta olisi jotain hyötyä harrastamaani lajiin tennikseen. Ajatus oli vain saada niska-/hartiakipuilua vähemmälle ja ehkä kokonaan pois. Kun kehonkartoituksen alkujärkytyksestä toipui ja oli treenattu muutamia kertoja niin aloin ajatella, että tästä voi olla jopa jotain hyötyä. Niska- ja hartiakipuja oli vielä keväällä edelleen olemassa mutta jonkin verran vähäisempänä.

Melko aikaisessa vaiheessa otin esille intohimoinen tennisharrastukseni, jota harrastan 4-5x/vko. Sen lisäksi vielä muut harjoitukset päälle niin siinäpä sitä viikossa ehtii tulla jonkinasteista liikuntaa 6-7 kertaa. Vastapainona harjoittelulle oli vain äijäjooga. Nyt siis Reetan kanssa otettiin mukaan myös lajinomaisia harjoitteita avaavien ja peruslihaskuntoharjoitteiden lisäksi. Kuitenkin periaatteella, että koko kropan ketjun toimivuutta parannetaan pala kerrallaan.

Kesätaukoa oli varmaan n. 1,5 kk ajan ja sen jälkeen kroppa oli taas siinä kunnossa, että lähes kaikkia paikkoja särki ja jumitusta oli. Mutta outoa siinä oli se, että niska- ja hartiakivut oli lähestulkoon poistuneet. Kun normaaliin treenirytmiin taas päästiin niin muutkin kehon paikat palautui pikkuhiljaa, jossa myös hieronnalla oli vaikutuksensa.

Kesän jälkeen alkoi myös tennistreenit sekä -pelit ja oli ilo huomata niissä tapahtuneen kehitystä. Tämän kehityksen huomasi myös tennisvalmentaja, joka sanoi että nyt on aika siirtyä astetta haastavampaan lajitreeniohjelmaan. Olen harrastanut tennistä varmaan n. 30 vuotta ja viimeiset 10 enemmän tosissaan. Kertaakaan tämän 10 vuoden aikana kehitystä ei ole tapahtunut yhtä paljon kuin nyt vuoden aikana. Parasta siinä on vielä se, että yhtään ainoaa loukkaantumista ei ole ollut.

Olen aivan varma että tämä Fibacon fysiikkatreeni on vaikuttanut tähän kaikkeen niin positiivisesti, että kehitys on ollut mahdollinen. Kehon hallinta on parantunut huomattavasti, joka on vaikuttanut tennikseen kaikilla osa-alueilla ja kehon parempi hallinta vähentää myös loukkaantumisriskiä. Olen tähän kaikkeen kehitykseen niin tyytyväinen, että jatkan ehdottomasti treenaamista Fibacolla Reetan kanssa. Fysiikkatreeni on samalla riittävän haastavaa ja nousujohteista, mutta ei kuitenkaan liian ryppyotsaista. Niin ja vielä lisäksi niska- ja hartiakipuja ei ole ollut moneen kuukauteen!

– Pekka Anttila, asiakas

Pekan, niinkuin monen muunkin kanssa, homma lähti liikkeelle siitä, että kropassa oli arkeakin ankeuttavaa kipuilua. Suorituskykyä on melko mahdotonta parantaa kivun kanssa, joten siitä oli ensin päästävä eroon. Onneksemme haitta oli enemmän toiminnallisella puolella, joten oikealla treenillä siihen pääsi vaikuttamaan nopeastikin positiivisesti. Perusasioista liikkeelle, kehon toimivuuden kannalta ne ovat kaikki kaikessa. Tennis on ollut Pekalle huikea motivaattori jaksaa tehdä myös puurtavaa työtä fysiikkansa petraamiseksi.

Reilu vuosi tässä on nyt kulunut, ja voi pojat mikä vuosi! Kivut ovat poissa ja suorituskyky ihan toiselta planeetalta. Näiden asioiden tapahtuminen vie kuitenkin aina aikansa, quick fixiä ei ole. Nyt olemme pisteessä, jossa perusasiat ovat niin varmalla pohjalla, että lajinomainen harjoittelu on ”arkitreeniä”. Ja sen on huomannut myös Pekan tennisvalmentaja. 🙂 Pekka on tehnyt paljon töitä kehityksen eteen. En fysiikkavalmentajana voisi olla iloisempi ja ylpeämpi hänen puolestaan! Kiitos Pekka menneestä vuodesta! Nauretaan kun treenataan! 🙂

– Reetta Raivio, Fibaco-valmentaja