Kohti Tuntematon sotilas kuvauksia – Johannes Holopainen ”Kariluoto”

2.3.2016 Helsinki

Ensitapaaminen Fibacolla Hanna-Leena Kokkosen kanssa. Keskustelimme liikuntatottumuksistani sekä ruokavaliosta ja vuorokausirytmistä. Hyvä kunto edellyttää myös säännöllistä ruokailua ja lepoa. Tavoitteena on fyysinen ja henkinen kestävyys kuvauksissa ja terve ryhti. Treeniohjelmani koostuu juoksuharjoittelusta sekä kotiohjelmasta, joita teen kolmesta viiteen kertaan viikossa. Lisäksi tapaamme kerran viikossa valmentajani kanssa. Kunto-ohjelmani pitää sisällään mm. kuminauhatreeniä, kyykkyjä, venytyksiä ja rullauksia. Avainsana on lapatuki.

 

Maaliskuusta kesäkuuhun järjestelmällistä kuntoharjoittelua. Liikuntakertoja kolmesta viiteen viikossa.

 
10.3.2016 Helsinki

Treenaaminen virkistää! Olen innostunut juoksemisesta. Hienoa saada tämä mahdollisuus kehittää kuntoa ja valmistautua samalla rooliin.

 

16.3.2016 Helsinki

Ryhti rakentuu tasapainoisen ja huolellisen harjoittelun tuloksena. Tärkeää on tehdä liike tarkasti. Ryhti on lihasten yhteistyötä. Yhdellä liikkeellä harjoitellaan useampaa lihasryhmää.

 

12.4.2016. Helsinki

Ryhti tekee mielen virkeäksi. Huomaan KOM-Teatterin Pasi was heren näytöksissä treenamisen vaikutuksen. Oloni on liikkuvampi. Kuminauha, trigger-pallo ja rulla kulkevat mukana.

 

20.4.2016 Helsinki

Välillä keho on väsynyt, eikä treeni kulje. Sekin on ok. Pitää levätä ja kuunnella kehoa. Teimme palauttavan treenin.

 

26.4.2016. Helsinki

Tänään juoksin vesisateessa Vantaanjoen Pikkukoskelle. Mutaista polkua ylös loikkiessani ajattelin, että tämmöinenkin keli ja maasto voi tulla kesän mittaan tutuksi.

 

26.4.2016 Helsinki

Yläkroppa on avautunut ja selkä aktivoitunut lapatuen parannuttua. Keskivartalon voima on parantunut huolellisten kuminauhaliikkeiden tuloksena. Jalkojen isot lihakset ovat paremmassa kunnossa. Saamani venytysliikkeet ovat auttaneet lonkankoukistajien ja reisien kireyteen. Lihasteni yleinen liikkuvuus ja voima on lisääntynyt tasapainoisesti. Tulokset ovat kannustavia.

 

11.5.2016 Helsinki

Kunto-ohjelma on antanut ryhdikkäät rutiinit viikkoihin. Kiinnitän huomiota siihen, että syön kolme lämmintä ateriaa päivässä ja nukun hyvin. Aamulla tekee heti mieli liikkua. Hanna-Leenan treeneissä tsemppi on korkealla.

 

15.5.2016 Fibacon sunnuntaikurssi

Huomaan kestävyyteni kasvaneen paljon. Juokseminen tuntuu hyvältä. Teimme maastolenkin ja lopuksi rämmimme raivolla kostean suon halki. Akselin lenkkari katosi. Sauna ja ruoka maistuivat treenin päätteeksi. Tuvassa jälkihikiset jätkät huusivat ja nauroivat venytysliikkeiden tuottamia tuskia. Hyvä meininki.

 

6.6.2016 Hamina

Tänään se alkaa. Kuvaukset. Juoksimme aamulenkin Akselin ja Jarkon kanssa. Se herätti jalat. Sitten venyttely salilla ja suihku. Hyvä olo.

Fibacon harjoitusohjelma antoi eväät terveen kehon rakentamiseen ja ylläpitoon. Kuvausten aikana kiitin moneen kertaan Hanna-Leenaa ja Fibacoa. Taistelukohtauksia varten kuvattiin useita ottoja, jotta saimme kohtaukset katettua useista kuvakulmista. Suon yli juostiin monia kymmeniä kertoja. Pohjakunnon ja kehonhuollon rutiinien avulla jaksoimme pitkien päivien päätteksi istua silloin tällöin vielä iltatulillakin. Lisäksi kunnon kohotus oli näyttelijäjoukkoa yhdistävä projekti. Tuimme toisiamme matkalla kohti kesää ja Tuntemattoman sotilaan kuvauksia ja niiden läpi kokoontuen edelleen liikkumaan yhdessä.

– Johannes Holopainen, näyttelijä

”Sain ohjeekseni valmentaa Johanneksesta kuvauskelpoisen sotilaan, joka jaksaa fyysiset ja pitkät kuvaukset. Mielikuva elokuvan sotilaista, jota lähdettiin hakemaan oli ryhdikäs, hoikka, lihaksikas, nälkäinen ja riutunut. Eniten töitä saimme tehdä ryhdikkyyden eteen sekä lihasmassan kasvattamiseen. Viikkorytmin luominen oli tärkeässä osassa, sillä suurin osa treeneistä tehtiin omalla ajalla. Kotitreenit, kehonhuolto, pitkät lenkit ja hieronta sekä raskaammat voimatreenit ohjatusti piti saada oikeaan viikkorytmiin, että saimme kasvatettua kestävyyttä sekä lihasmassaa. Aluksi keskityimme kireyksien avaamiseen sekä voimantuoton pohjan rakentamiseen syvistä lihaksista. Pohjana kun terveysliikkujalla kuin urheilijalla on liikkuvuus sekä kehonhallinta, jonka jälkeen voidaan kehittää ja kasvattaa voimaa. Johanneksen peruskunto oli hyvä, mutta kireyksiä löytyi paljon, joten aluksi opeteltiin perusteellisesti kehonhuoltoa. Tärkeintä oli oppia avaamaan kroppaa monipuolisesti, että kesän aikana pystyy tekemään kaiken itse vaikeissakin olosuhteissa. Johannes oppi käyttämään kroppaa tehokkaasti, monipuolisesti ja taloudellisesti. Saimme parannettu ryhtiä sekä lisättyä lihasmassaa todella tehokkaasti.”

– Hanna-Leena Kokkonen, Fibaco valmentaja