Fibacoon otti marraskuussa 2016 yhteyttä Hyvinvointikeskus Huuman toimitusjohtaja Mikko Paavola ja kertoi läheiselleen sattuneesta onnettomuudesta. Mikko oli kuullut, että olemme olleet mukana jo useammassa aivovammakuntoutusprojektissa ja sovimme, kun aika olisi oikea, tapaisimme Antsan ja katsoisimme kuntoutuksen tueksi sopivan treeniohjelman.

Valmentajamme Tomi Viitanen tapasi Antsan ensimmäistä kertaa 24.2.2017. Valmentajaamme vastaan käveli tuolloin motivoitunut mies. Keskustelu alkoi sanoilla “pitää päästä nopeasti takas ratin taakse”. Teimme fyysisessä alkukartoituksessa kymmenen erilaista liikettä ja arvioimme hänelle sopivan ohjelman lähtötasoa. Sellainen löytyi mutkattomasti ja miehen into harjoitteluun näkyi alusta asti vahvana, vaikka kehon toiminta oli aivovammasta johtuen todella haasteellista. Antsan valmentajaksi Hyvinvointikeskus Huumalla valikoitui Fibacon yksilövalmentaja Tuula Anttila, jonka hellässä huomassa Antsa on nyt treenannut 25 viikkoa.

Antsan haastattelu tapahtuneesta:

  1. Mitä sattui?

22.10.2016 meillä oli seuran (Anjalankosken Urheiluautoilijat) jäsenten väliset kisat ja olin siirtämässä crossimönkijää, kun jostain syystä se kaatui ja pääni jäi maan sekä turvakaaren väliin. Siitä helikopterilla Töölöön jossa diagnoosina kallonmurtuma sekä vaikea aivovamma, jota he leikkasivat yli kolme tuntia. Olin pinnallisesti tajuttomana 5 päivää.

  1. Mitä tapahtui ensimmäisinä kuntoutustoimenpiteinä?

Töölössä olin tehovalvontaosastolla 10 päivää, Kotkan keskussairaalassa 35 päivää ja kuntoutuksessa Validiassa 55 päivää. Tahti oli kovaa, koska haluan ajaa taas kilpaa, se ajaminen on henki ja elämä, voisi sanoa, että meidän perheen elämäntapa. Mikään muu ei motivoi niin paljon kuin autourheilu.

  1. Mitä nyt tehdään?

Kuntoutus jatkuu edelleen, mutta tarve kuntoutukselle on iso ja onkin hienoa että Fibaco lähti mukaan auttamaan.

– Anders Anttila 

Tarinaa yksilövalmentajan näkökulmasta:

Tapasin Antsan ensimmäisen kerran 27.2.2017, neljä kuukautta mönkijäonnettomuuden jälkeen. Odotin kaverin tulevan pyörätuolilla tai geriatrisessa tuolissa, mutta yllätyksekseksi hän käveli omin jaloin. Jo ensitapaamisella tuli selväksi miehen superkova motivaatio ja halu kuntoutua, halu ajaa rallia taas jonain päivänä.

Alkutilanteessa oikean puolen halvausoireet olivat selkeästi esillä. Lihasheikkoudet ylä- ja alaraajassa, tasapaino- ja hahmotushäiriöt ja puheen vaikeus. Aloitimme harjoittelun kaksi kertaa viikossa fysioterapian ja toimintaterapian tueksi.

Alussa keskityttiin keskivartalon lihasten löytymiseen ja vahvistamiseen. Ärsytettiin hermotusta ala- ja yläraajoissa erilaisilla harjoitteilla. Etsittiin tuntemuksia eripuolella kehoa. Tehtiin hitaasti ja mietittiin, missä liikkeet tuntuu, korjattiin asentoja ja keskityttiin tekemiseen. Antsa edistyi hurjaa vauhtia. Pakarat ja takareidet alkoivat vahvistua ja vatsalihakset alkoivat tuntua, oikealla puolella hieman myöhemmin. Yläselkä alkoi toimimaan, liikkuvuus lisääntymään. Tasapainoliikkeet alun painonsiirtoharjoituksista ovat edenneet tasapainolaudalla ja bosupallon päällä tehtäviin kiertoihin ja kyykkyharjoituksiin!

Hiomista löytyy vielä hienomotoriikassa, varsinkin oikeassa kädessä. Alaraajaharjoituksissa saadaan hyvin kantaisku-tukivaihe-varvastyöntö esille, mutta Antsa unohtaa tämän useasti, kun kävelee miettimättä kävelyä sen enempää ja askeltaa koko jalkapohjalla. Ajokortin hän sai takaisin huhtikuussa. Projekti on ollut haastava, mielenkiintoinen ja varmasti unohtumaton. Antsa jatkaa kuntoutumista ja on lääketieteellinen ihme ollessaan tällä hetkellä niin hyvässä kunnossa. Jonain päivänä hän vielä ajaa rallia!

– Tuula Anttila, Fibaco Yksilövalmentaja

Treenifiiliskuvia matkan varrelta.