Tanssijan huumaava fyysinen harjoittelu

Istun tällä hetkellä Hyvinvointikeskus Huuman tiloissa. Vastapäätäni istuu Fibaco-yksilövalmentaja Tuula Anttila, joka on toiminut kahden tanssijan, Katri ja Mikko Vikmanin, valmentajana. Mikko ja Katri opettavat tanssia Karhulassa tanssikoulu Vikmanin tiloissa.  Pohdimme Tuulan ja tiimimme kanssa näin syksyn alkuun tanssijoiden fyysistä treeniä hyvien kokemusten pohjalta. Annan nyt puheenvuoron Tuulalle.

Aloitin yhteistyön Katri ja Mikko Vikmanin kanssa kesällä 2015. Kuultuani, että he ovat tulosssa valmennettavikseni, ajattelin, ettei minulla ole mitään annettavaa hyvässä ryhdissä oleville tanssijoille. Miten väärässä olinkaan! Heti ensimmäisellä tunnilla minulle selvisi se, miten kovalla rasituksella ja osittain yksipuolisilla tanssiasennoilla kehon tasapaino ja liikkuvuus alenevat  ja lihasepätasapaino lisääntyy. Tämä taas saa aikaan erilaisia vaivoja ja ongelmia kehossa. Aloimme yhteisen urakan, kartoitimme kummankin ongelmat ja aloitimme treenaamisen. Ahkeralla harjoittelemisella ja huumorilla kyllästetyt treenitunnit alkoivat ja  tulosta alkoi syntyä. Kun pakara-/ takareisipuolta saatiin vahvistettua, alkoivat lonkan koukistajapuolen ongelmat helpottaa ja niska-hartiaseudun vaivat helpottivat lihasten vahvistumisen myötä. Itse henkilökohtaisesti odotan aina treenejä Mikon ja Katrin kanssa, koska motivoituneet asiakkaat ovat trainerin päivän pelastus!

–  Tuula Anttila, Fibaco Yksilövalmentaja

Tässä alla asiakkaideni kynästä tekstiä yksilövalmennuksen hyödyistä tanssijalle ja muutama kuva treeneistämme:

huumatanssi3 huumatanssi2 huumatanssi1

Halusimme tanssiopettajan hektiseen arkeen itsellemme jotain, jolla parantaa omaa hyvinvointia. Katrilta on selkä leikattu kaksi kertaa ja oman kilpauran jälkeen varsinainen saliharjoittelu on jäänyt pois. Nyt kun on tullut ikää lisää niin palautuminen ’normaalista’ työstä kestää paljon kauemmin. Tanssissa ja ja harjoittelussa yksilövalmentajamme  Tuulan kanssa tarvitaan aivan samoja lihaksia. Nykypäivänä tanssijan on oltava erittäin tietoinen omasta kehosta; mikä liike tapahtuu mistäkin kohdasta tai lihaksesta.

Tanssin harjoitteissa käytetään hyväksi eri liikuntalajien osia. Mm. Pilates, alexander- tekniikka, baletti sekä nyt myös Fibaco -valmennuskeskuksen valmentajan oppeja.

Suomeen on rantautunut uusi tanssikilpailu, jossa ammattilainen ja amatööri tanssivat keskenään. Olemme molemmat osallistuneet kyseiseen kilpailuun. Tuulan ohjeistama fyysinen tekeminen on ollut erittäin hyvä oheisharjoite tanssiasennon pitämiseen. Varsinkin vakiotansseissa, joissa pidetään kädet staattisessa asennossa ylhäällä, ovat niska- ja hartiaseudun lihakset erittäin kovilla.

Meistä molemmista on ihanaa olla itse ammattivalmentajan piiskauksessa!!!

 

Tanssiterveisin

Mikko ja Katri Vikman

 

Ps. Tanssikoululla lokakuun aikana Fibaco workshop. Tarkempi info pian! 

Tästä linkistä tanssikoulun sivuille tutustumaan tanssin mahtaviin mahdollisuuksiin!

Tanssikoululaiset voivat jo nyt varata tanssijan toiminnallisen kehonkartoituksen edulliseen 20 € hintaan (norm. 40€).

Varaukset:
Tuula Anttila
044 048 8620
tuula.anttila@clubhuuma.fi

tai tästä linkistä täyttämällä varauslomakkeen.
Otamme pian yhteyttä!

 

 

Näyttökuva 2016-09-01 kello 13.54.49