Kesällä keho kuntoon

Onko sinulle käynyt joskus, tai jopa vuosittain, niin että syksystä kevääseen olet tehnyt kovasti töitä kuntosi eteen ja kevään lopussa huomaat, ettei kunto tai olotila ole sen parempi kuin aloittaessa? Kesäkunto ei ole lähelläkään. Luovutat, kun ajattelet että kesäloma kuitenkin vain lepäillään ja lomaillaan. Uusi yritys sitten syksyllä.

 

Oletko tullut ajatelleeksi, että tämä voi johtua siitä, että yritykset ja kaikki panostus oman hyvinvoinnin eteen on vain ajoittunut väärään ajankohtaan?

 

 

Haluan haastaa ajatuksia, koska kesä ja loma-aika on edessä. Silloinhan olemme vapaita tekemään lähes mitä vaan, milloin vaan ja miten vaan. Jos arvoissasi on ympäri vuoden oma hyvinvointi, hyvä olo, hyvä fyysinen kunto ja parempi ravitsemus niin eikö kesällä siihen ole juuri aikaa ja mahdollisuuksia? Kukaan muu ei silloin päätä ajankäytöstäsi kuin sinä itse. Silloin kukaan muu ei päätä tuleeko sinun istua työpöytäsi ääressä tuottamassa työtuloksia vai oletko vapaa tekemään, mitä tahdot ja liikkumaan niin paljon kuin tahdot.

 

Ajan takaa sitä, että henkisestihän kesällä nimenomaan on paras hetki kuunnella ja toimia omien arvojen mukaan. Vapaalla keho ja mieli on vastaanottavaisempia kuin kiireessä ja stressissä. Tämä on huomattu vastaanotolla niin fysioterapiassa kuin fysiikkaharjoittelussa.

 

Olet valmiimpi hyväksymään lähtötilanteen, tekemään harjoituksen yksi kerrallaan, olemaan läsnä harjoituksissa, luottamaan etenemiseen, nukut ja palaudut paremmin. Kesän vapailla tehty pohjatyö on todella erinomainen perusta, että syksyllä alkavassa kiirearjessa rutiinit ovat kiinnittyneet sen verran, että seuraavan vuoden ajan menet tasaisesti kohti tavoitteitasi. Tulosten puolesta voisi puhua pitkään.

 

 

Kesän treenit on helppo toteuttaa ulkona, mökillä, reissussa, kun vain hieman priorisoit aikatauluja. Välineitäkään et tarvitse paljoa, vaan laadukasta tekemistä. Me Fibacolla teemme asiakkaille kesäohjelmat ja monien asiakkaiden kanssa vedetään yhdessä treenejä ja/tai etätreenejä koko kesän.

 

Liikunnallista kesälomaa jokaiselle!

 

Anna-Leena Toivanen
Toimitusjohtaja, Fysioterapeutti