Kiekkoilijan offseason

Kesäaika on kiekkoilijalle erinomainen jakso kehittää henkilökohtaisia lajitaitoja. Kuten laukaisu ja luistelu -taitoja. Kiivaan kilpakauden aikana suurin osa jääajasta kuitenkin mennään joukkueen tarpeiden mukaan ja ylimääräisiä jäitä ei pelien ja joukkueen jääharjoitusten jälkeen paljoa jää. Nämä jäät on kuitenkin hyvä käyttää hyödykseen niiden pelaajien, joiden peliaika antaa rasituksen suhteen siihen tilaisuuden.

Kesällä tehdään kiekkoilijat! Tämä on tuttu fraasi, mutta se on se tärkeä ajanjakso, kun haluaa kiekkoilijana mennä eteenpäin. Kuitenkin se on vain yksi aikakausi vuoden kierrosta, jonka aikana kyllä pystyy enemmän painottamaan harjoittelua niihin henkilökohtaisiin lajitaitoihin, sekä eritoten keskittymään puhtaammin fysiikkaharjoitteluun ja luistelutaitoon, kun pelit eivät ole rasittamassa. Kehittyäkseen kuitenkin pitemmällä aikavälillä tarvitaan useampia ehjiä kausia, koko kalenterivuoden mittaisia jaksoja kehittävää harjoittelua, niin lajitaitojen kuin fysiikan osalta.

 

Nykypäivän harjoittelun lisäksi hallussa pitää olla eritoten ravinto ja uni. Jos sattuu käymään, niin että näistä joku jää retuperälle, tulee se todennäköisesti vastaan ennen mittaan erilaisina sairasteluina ja rasitusperäisinä ongelmina sekä eritoten fyysisen kunnon ja keskittymiskyvyn laskuna.

Kun on intohimoa, motivaatiota sekä harjoittelu, ravinto ja uni/lepo tasapainossa, niin uskoisin että on erittäin hyvät mahdollisuudet saavuttaa se oma maksimaalinen potentiaali urheilijana. Se ei kuitenkaan ole niin helppoa kuin lukiessaan kuvittelisi, mutta kuitenkin erittäin palkitsevaa sujuessaan! Tähänkin komboon kannattaa kysyä ammattilaisen apua.

 

Nykypäivän kiekko on erittäin nopeaa suunnanmuutos ja kamppailupelaamista ja se vaatii keholta tietyt vaatimukset. Pitää olla nopea ja ketterä liikkeissään ja tehdä nopeita oikeita valintoja. Pitää myös olla kestävä ja vahva vääntämään. Niin kuin lajianalyysi sen kertoo. Näitä vaatimuksia pääset kanssani kehittämään Fibacolla. Se kirjoittamisesta – sitä en osaa, mutta onneksi valmennus sujuu huomattavasti paremmin. Nähdään treeneissä!

 

Ville Valli

Fysiikkavalmentaja ja Naprapaatti